Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útvesztő

2010.04.29

POPPER PÉTER: ÚTVESZTŐ

 

"- Az igazság a legunalmasabb dolog a világon. Mihez kezd vele? Igaz-e, hogy Mózesnak égett a csipkebokor a pusztában? Igaz-e, hogy Krisztus feltámasztotta Lázárt? Érdekes ez? Szerintem mindegy.

-Akkor hát mi az, ami érdekes?

-A hatás. Kizárólag a hatás, százados úr. Az, hogy háromezer-hatszáz évvel ezelőtt egy ember azt mondta: "Ne paráználkodjál!" és Kovács úr ma is ezért bűntudatos, ha megcsalja a feleségét. Valaki kétezer évvel ezelőtt azt mondta: "Üdvösség." - és azóta senki sem tud élni legalább egy szemernyi üdvösség reménye nélkül…

Engem az igazság nem érdekel. Engem a hatások érdekelnek. Hogy ki a gyilkos, az csak egy unalmas tény lesz. De a hatás, amit ez az öregember a lelkekre gyakorolt - ezt izgalmas volt végighallgatni."

Kép

 

Reméljük, közönségünknek is izgalmas és elgondolkodtató lesz végighallgatni Popper Péter Útvesztő című drámájának általunk előadott változatát. E darabjával a diákszínjátszó találkozón harmadik alkalommal fellépő Alig Színpad műfaji kísérletei sorában a lélektani drámához érkezett. Ám legyen szó Don Qiujotéról vagy a(z örök és egyetlen helyes) Kérdésről, célunk nem változott: az "Útvesztő" által is utat keresünk.

A darabbeli és fent idézett fiatal szerzetes, István szavaival élve: "Szeretném tudni, hogy ki vagyok és mire való vagyok."

 

Szereposztás:

Prior: Kampós Csaba

Marton százados: Rideg Richárd

István, fiatal szerzetes: Tóta Zoltán/Érsek József Zénó

Irén: Lengyel Orsolya

Simlis: Dobosi Ádám

Virág Nusi: Halas Almiréna

 

Rendezte: Németh József

 

Előadások száma: 7

Bemutató: 2001.03.31. Várpalota

Utolsó előadás: 2003.11.09. Budapest

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.