Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dufla pofon

2010.08.10

A Dufla pofon színre állításával régi hagyományait követte az Alig Színpad: Móricz Zsigmond egyfelvonásosa igazi klasszikus magyar népi komédia. Vajon tényleg elcsattan-e az a bizonyos "dufla pofon" a nászéjszakán? És ha igen, miért? Mi történik hajnalig? Előadásunkból kiderül.

 

Kép

Szereposztás:

Feri, az údonsült férj: Tóth Ádám

Rozi, az údonsült feleség: Szalay Rebeka

Falusi maskarás legény: Kovács Bence

András bácsi: Zalavári András

Rendezte: Dobosi Ádám

 

Az előadás műsorideje 25 perc. Szabadtéren és zárt térben is előadható. Célszerű együtt meghívni Móricz másik egyfelvonásosával, "A zördög"-gel, ebben az esetben az is kiderül, mi történik 10 év múlva...

 

Az előadás Adácson, az Országos Faluszínpadi Találkozón Országos Bronz minősítést kapott. Zalavári András a hajmáskéri faluszínpadi találkozón megkapta a legjobb epizódszereplő díját.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

emo99@freemail.hu

(emo99, 2017.12.11 19:24)

Én is megköszönném, ha megkaphatnám a szövegkönyvet. emo99@freemail.hu a címem

aperika@freemail.hu

(P.Erika, 2011.02.06 20:06)

Amatőr színjátszással foglalkozunk (tanyaszínház )Dél Pest megyében .Érdekelne bennünket Móricz :Dufla pofon és a zörgög című egyfelvonásosának a szövegkönyve .Ha megoldható lenne nagyon megköszönném Önöknek ha ezt elküldenék az email címemre

Re: aperika@freemail.hu

(Müller Antalné, 2012.05.01 19:14)

A hozzászólásra adott válasz engem is azért érdekel, mert szárnybontogató nyugdíjas amatőr előadók vagyunk. és nagyon nehezen férünk hozzá szövegkönyvhöz. A segítséget köszönöm.
elérhetőségem:magdiph06@citromail.hu

Re: aperika@freemail.hu

(plmr14@gmail.com, 2013.02.01 18:27)

Engem is érdekel, hol lehet hozzáférni szövegkönyvekhez. Ebben az esetben éppen erre a két Móricz darabra lenne szükségünk iskolai színpadi előadáshoz. Amennyiben módjukban áll, kérem a fent megadott email címen, vagy ezen a fórumon válaszoljanak. Köszönöm szépen!

P. L. Mária