Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alig program 2014.

2014.01.12

Folyamatosan

Szeretettel várunk minden, a munkánk iránt érdeklődő, potenciális új tagot próbáinkon, próbahelyünkön, a Művészetek Háza klubjában. (Veszprém, Vár u. 17.) Kapcsolati telefon: 06/30/364-0818 (Németh József csoportvezető), email: jozsefnemeth424@gmail.com. Minden héten pénteken 15.00-18.00 között próbálunk. Új vásári komédiát (A bolondok háborúja) próbálunk, még be lehet szállni ebbe is, több darabfelújítást, valamint egy komolyabb, több szereplős darabnak is nekiállnánk, szereplők függvényében. Lenne tehát feladat bőven az új tagoknak is!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Megtörtént események:

December 27-én volt a hagyományos előszilveszteri bulink próbahelyünkön, a Művészetek Házában, amelyen összegeztük az elmúlt évet, valamint első ízben kerültek volna kiosztásra az idén alapított Gyémánt Díjak, ha az érdekeltek (Kampós Csaba, Érsek József Zénó) eljöttek volna. No de sokan eljöttek, sok játék, móka és kacagás volt ezúttal is hagyományos rendezvényünkön, melyen aktív és régi tagjaink mellett ezúttal a felvidéki, vágkirályfai Féktelen Komédiások Társulata is megtisztelt bennünket részvételével.

November 28-29-30-án rendezte meg a VASZE (Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete) Ajkán a XI. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztivált. A fesztiválon 14 csoport mutatkozott be az ország területéről. Az Alig Színpad Jack London: Megölni egy embert című darabjával készült, de Mátyásné Cseh Katalin lábtörése miatt a Magyar népmeséket mutattuk be szombaton délután. Szereplők Németh József, Szabó Dániel, Turzó Vivien és Vörösházi Krsiztina voltak. A darabot pusztán a közönség szórakoztatására mutattuk be, arra sem minősítést, sem értékelést nem kértünk. (Előtte egy héttel Adácson ezüst minősítést kapott.) Az ADF fődíját, az Arany Deszka Díjat az idei évben visszatérő vendégünk, a székesfehérvári Prospero Színkör nyerte Kiss Márton Pilonon című darabjával.közönségszavazatok alapján. Minősítő zsűri Pataky András, a soproni színház igazgatója és Komáromi Sándor, a pápai Teleszterion Színházi Műhely vezetője volt. Folyamatos jelenlétével megtisztelt bennünket Regös János, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke is. A "házigazda csoport szerepét, a szervezést, lebonyolítást az idei évben is színpadunk végezte. Külön köszönet Makai Mártonnak, Németh Józsefnek, Oláh Andrásnak, Szabó Dánielnek, Turzó Viviennek, Vörösházi Krisztinának az előkészítésben és lebonyolításban való munkájáért.

November 21-22-23-án került sor Adácson a 18. Kárpát-medencei Falusi Színjátszók Találkozójára, ahol (21-én, pénteken) idén is fellépett az Alig Színpad, immáron zsinórban 13. alkalommal, ezúttal Magyar Népmesék című összeállításunkkal. Szereplők: Kampós Csaba (Londonból érkezett haza erre az alkalomra), Németh József, Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina. Az előadás a Kiss László, Regös János, Tóth Zsuzsanna összetételű zsűritől országos EZÜST minősítést kapott!

November 14-án pénteken 16.00 órakor Veszprémben a Dubniczay palotában a Csend Napok rendezvénysorozat (szervező: ITTMOST Egyesület-Poller Imre és Művészetek Háza-Kilián László) részeként került sor Varga Csaba író, filozófus A belső út és a szakrális szerelem című előadására. Könyvéből színpadunk tagja, Szabó Dániel olvasott fel részleteket.

November 8-án Márkón vettünk részt egy kis házi színjátszó találkozón, a helyi csoport (Márkói TehátRum) meghívására. Az előadásokra 15.00 órától került sor a volt helyi általános iskolában, összesen 5 csoport részvételével. A Magyar Népmeséket játszottuk. Nagyon jó hangulata volt a rendezvénynek, nagyon vendégszeretőek az ottaniak, és ami fő: tele volt a nagyterem helybeli nézőkkel! Felhőtlen örömünket beárnyékolta, hogy előadás közben Mátyásné Cseh Katalin elcsúszott egy vízfolton és bokáját törte. Az előadást törött bokával végigjátszotta.

Október 28-án kedden 18.00 órakor Balatonfüreden a Ferencsik János Zeneiskolában egy érdekes rendezvényre került sor, amikor is egy moszkvai társulattal együtt mutatkoztunk be. Hivatalosan ez volt a XIV. Művészeti Ősz, ahol főleg zenészek, énekesek léptek fel. Utána beszélgetés volt a két csoport között. A Moszkvai Állami Egyetem színház szakos hallgatói egy Leninről írt darabot adtak elő, mi pedig magyar népmeséket. (Fellépők: Németh József, Szabó Dániel, Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina.)

babuska.jpg

Október 25-én, szombaton Bükön, 16.00 órakor a Sok-Szín-Feszt-en léptünk fel Kampós Csaba A kovács, a kereskedő és az ördög című komédiájával. A szereplők: Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina, Oláh András, Németh József, Mátyásné Cseh Katalin és Novák Gergely m.v..

 

buk1.jpg

 

Október 13-án Veszprémben, a VMK-ban (Dózsa Gy. u. 2.) 18.00 órakor került sor az Elekes Gergő és Gallai József által rendezett Bodom című film bemutatójára. A film szinte összes szerepét aligosok játszák. (6 szereplőnk van benne: Turzó Vivien, Kovács Bence, Tábori Kata, Szabó Dániel, Mátyásné Cseh Katalin és Németh József hangja.) Ez volt a film veszprémi és egyben magyarországi bemutatója, kb. 70 néző előtt. A történet megtörtént eseményen alapul, 1960-ban Finnországban, a Bodom tónál egy mindmáig ismeretlen gyilkos 3 tizenéves fiatalt ölt meg, az egyetlen túlélőt is gyanúsították a gyilkossággal, de mivel ő is 16 késszúrást kapott, a vád nem állta meg a helyét. A film a történet fiktív utóéletéről szól. Méltán nevezhető az első magyar horrorfilmnek. A film forgalmazására a magyar elutasítás (anyagiak) miatt nem kerül, de rangos fesztiválokon fog szerepelni, és küldöldön fizetős letölthető csatornákon forgalmazni fogják.

 

bodom.jpg

 

Turzó Vivien a rendezők között

 

bodom2.jpg

 

És a közönségünk

 

Szeptember 26-án Gyémánt Díjat alapított az Alig Színpad. A Díjat azok kaphatják, akik eddig már sokat tettek és most is sokat tesznek az Alig Színpadért. Évente egy alkalommal kerül kiosztásra, az eddigi Arany Díjasok (100 előadásosak) szavazzák meg, valamint automatikusan megkapja az, aki legalább 200+1 alkalommal fellépett a színpad előadásain. Első alkalommal november 21-én Adácson kerül kiosztásra.

Az Alig Színpad első Gyémánt díjasai lesznek:

Kampós Csaba. Ős aligos, nem sokkal a színpad megalakulása (1993) után csatlakozott hozzánk, 1995-ben. Igaz, jeleleg a távoli Angliában tartózkodik, onnan is segíti azonban munkánkat, jelenleg is egyik, nekünk írt vásári komádiáján dolgozunk. Ez ideig színpadunk 225 előadásában szerepelt. Részt vett társrendezőként számos sikeres előadásunk színre állításában, és számtalan darabot írt nekünk. Legemlékezetesebb és legtöbbet játszott darabjai, amelyeket ő írt, állított színpadra és szerepelt is bennük, a Felvágósak, mellyel Arany Deszka Díjat nyert, és az Együgyü Misó.

Érsek József Zénó. 2001-től tagja társulatunknak. Lajosmizse-felső pusztáról érkezett közénk, mint veszprémi egyetemista. Bár évekkel ezelőtt Budapestre szólította munkája, még ma is számíthatunk rá beugróként. 78 fellépése volt színpadunkban. Emlékezetes alakításait nehéz lenne felsorolni, főleg komédiákban jeleskedett (A lónak vélt menyasszony, Csalóka Péter), de első, komoly műfajú alakításai is mindjárt nagy sikereket hoztak a színpadnak (Az öreg hölgy látogatása-polgármester, Gilgames-Um Napisti). Tőle származik az Alig Színpad meglepetésmondata, amely egy Csalóka Péter éles előadáson hangzott el: Húazannyapi...

A díjak elnevezése maradjon átvételig (nov. 21.) titok.

 

Szeptember 23-án kedden 19.30 órakor a Veszprémi Egyetem "E" épületének kamaratermében adtuk elő Jack London Megölni egy embert című darabunkat, közel 50 fős, főleg egyetemistákból álló hallgatóság előtt.

 

megolni_egyetem.jpg

Szeptember 20-án szombaton Galántán (Felvidék) - nem előadásunk volt,* de fontos nap a színpad történetében is, egyben nagyon szép lélekemelő esemény: Kosinszky Réka, a vágkirályfai Féktelen Komédiások színjátszója esküdött örök hűséget (és viszont) Makai Mártonnak, az Alig Színpad alapító tagjának. *Természetesen az eseményre a FÉK és az Alig is műsorral készült, melyet be is mutattunk, így mégiscsak előadásunk is volt.

 

marcilagzi.jpg

 

Szeptember 18-án 18.00 órakor Veszprémben, a Pannónia Étteremben (Virág Benedek u. 4.) adtuk elő Jack London: Megölni egy embert című darabját. Kocsmaszínház volt, és nagyon sokan voltak! Szereplők: Mátyásné Cseh Katalin és Egri Bálint, rendezte Németh József.

 

pannonia.jpg

 

Augusztus 9-én délelőtt Veszprémben a Kolostorok és Kertek völgyében (a görögkeleti apácakolostor romjainál) léptünk fel 10.30 órakor Magyar népmesék című összeállításunkkal az I. Veszprémvarázs-Varázsveszprém rendezvényen, 

 

varazs.jpg

 Itt még minden csendes a diófa alatt...

majd ugyanaznap délután Hárskúton (15.00) és Szőcön (17.00), falunapokon A Kovács, a Kereskedő és az Ördög című vásári komédiánkkal, valamint a Magyar népmesék összeállításunkkal. Mindkét rendezvény népes közönség előtt zajlott és nagyon hangulatos volt. Ezeken a településeken első ízben léptünk fel, de reméljük, nem utoljára! Szereplők: Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina, Makai Márton, Mátyásné Cseh Katalin, Németh József, és meghívott vendégművészként Novák Gergely.

 

10505620_789670877712306_2667824584218089372_n.jpg

 

Augusztus 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap 16.00 órakor, a várjátékok után, a nagyvázsonyi vár udvarán léptünk fel A Kovács, a Kereskedő és az Ördög című darabunkkal a Kinizsi Napok keretében. Népes közönségünk volt, még a (vár)lépcsőkön is ültek! Szereplők: Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina, Makai Márton, Németh József, Oláh András.

 

 

kinizsi.jpg

 

 

Június 20. és 22. között vettünk részt a Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon Kampós Csaba A kovács, a kereskedő és az ördög című darabjával. Fellépéseink:

Június 19. péntek 19.00 Szemenye, kultúrház: A kovács, a kereskedő és az ördög (vásári komédia) - nagyon jól sikerült előadás volt lelkes helyi közönség előtt egy pici faluban.

Június 20. szombat 16.00 A kovács, a kereskedő és az ördög - fesztivál fellépés a Nagy Gáspár Kulturális Központ előtti téren, a főleg színjátszókból álló társak visszatapsoltak bennünket.

18.00 Hosszúpereszteg, Szajki tavak: A kovács, a kereskedő és az ördög - rendkívül hangulatos fellépés volt, előtte toborzással, minek következtében a kemping, a büfék és strand összes előszezonos vendége végignézett bennünket (kb. 80 fő.) Utána csobbantunk is egyet a tóban, ha már ott voltunk!

 

szajki-tavak.jpg

 

A Kovács szereplői Makai Márton, Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina, Szabó Dániel, Németh József, Mátyásné Cseh Katalin voltak.

Június 9-én Balatonfüreden a Vitorlás Étteremben Tábori Kata szerepelt egy Kálomista Gábor által rendezett filmsorozatban (munkacím: Egynyári kaland).

Május 16-án pénteken este kerüt sor a Bodom című film zártkörű, csak a szereplők előtti vetítésére. A film szereplőinek többségét az Alig Színpad tagjai teszik ki. (Turzó Vivien, Kovács Bence, Tábori Kata, Mátyásné Cseh Katalin, Vörösházi Krisztina, Németh József) A filmet Elekes Gergő és Gallai József rendezte. Ősztől kerül forgalmazásra a mozikban.

A film az 1960-ban Finnországban megtörtént, három fiatal halálával járó Bodom-tavi gyilkosság fiktív utóéletéről szól, amely nem kevésbé izgalmas, mint maga az eredeti eset, amely Finnország egyik legbrutálisabb és mindmáig megoldatlan bűnügye.

 

 

masolat---bodom-cikk.jpg

A fotón Tábori Katát sminkelik éppen.

 

Május 10-én szombaton 18.00 órakor  léptünk fel Mosonmagyaróváron Színjátszó Fesztiválon Jack London Megölni egy embert című darabjával. Férfi: Egri Bálint, Nő: Mátyásné Cseh Katalin. Rendező Németh József és a szereplők. A produkció megkapta a Magyar Szín-Játékos szövetség országos EZÜST minősítését.

02.jpg

Május 2-án pénteken került sor új darabunk, Jack London Megölni egy embert házibemutatójára a Művészetek Házában, 17.00 órakor. Férfi: Egri Bálint, Nő: Mátyásné Cseh Katalin. Rendezte: Németh József és a szereplők.

Április 4-én szombaton ketten részt vettünk abban a zsűriben, amely  az Esztrád Színpadok Mátyusföldi Találkozóján működött közre. (Németh József és Turzó Vivien). A meghívó és szervező fél a CSEMADOK (Mézes Rudolf alelnök) és a nagyfödémesi kultúrház (Száraz Erzsébet kultúrház vezető). A fesztiválról a zsűri a vágkirályfai Féktelen Komédiások együttesét javasolta továbbjutásra, második helyezett a vezekényi Görbe Tükör együttese, harmadik pedig a helybeli Mákvirágok csoport lett. Fellépett még a tallósi és a nemeskajali csoport, valamint Magyarországról meghívott csoportként a Gyáli Színpad.

Március 25-én Galántán, az Országos Tompa Mihály Versmondó Verseny járási döntőjében zsűrizett Németh József, hagyományosan az énekelt vers kategóriát és az ifjúsági vers- és prózamondókat.. Zsűritársa Száraz Erzsébet, a nagyfödémesi kultúrház vezetője, színpadvezető volt. A szervező és meghívó fél a CSEMADOK (Mézes Rudolf alelnök) volt.

Március 14-én pénteken 16.30-kor Kádártán a Faluházban versmondással működtünk közre a helyi Március 15-ei ünnepségen. Babits Mihály Petőfi koszorúi című versét elmondta Tábori Kata.

Február 22-én szombaton 18.00 órakor Veszprémben, a Mandorla Teázó és Kávézóban (Egyetem u. 15.) improvizációs színjátszó vetélkedőn vettünk részt. A 3x3 fős csapatokban 1 fő kivételével csak aligosok vettek részt, Nyerő hármas:  Tábori Kata, V. Krisztina és egy ismeretlen hölgy. "Futottak még": Makai Márton. Mátyásné Cseh Katalin, Egri Bálint, Mátyás Bíborka és Turzó Vivien.

Február 21-én pénteken 16.00 órakor Veszprémben, a Polgármesteri Hivatal aulájában (Óváros tér 9.) Wass Albert szobrának koszorúzásán működtünk közre versekkel: Turzó Vivien, Kovács Bence, Szabó Dániel és Tábori Kata.

Február 1-2-án egy filmfelvételben vett részt a színpad 6 tagja: Szabó Dániel, Turzó Vivien, Vörösházi Krisztina, Mátyásné Cseh katalin, Kovács Bence és Tábori Kata. Továbbiakat a film elkészülte után tudunk közölni. (A filmfelvétel február 22-én folytatódott.) Március 19-én Németh József is csatlakozott a filmfelvételhez, a hangjával.

Február 1-jén szombaton Vasváron az IMPRÓ-Fesztiválon vezetőnk, Németh József volt a zsűrielnök.

2014. január 15-én szerdán Kádártán a Faluházban 18.00 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából versműsorral léptünk fel, amely kapcsolódott egy kiállítás megnyitóhoz. Versmondók: Makai Márton, Mátyásné Cseh Katalin, Tábori Kata és Turzó Vivien. Narrátor: Németh József.

 

 

 

 

buk2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bodom

(Vivi, 2014.10.13 21:51)

A Bodomban a Vörösházi Kriszti is benne van!!! :)